Ape yg Boleh Sy Bantu?? ^_^ x

Nama:
Email Address:
Contact No.
Anda Berminat untuk: Turunkan berat badan
Naekkan berat badan
Perbaiki tahap kesihatan
Keje part time

This contact form was created by Freedback.

Friday, July 2, 2010

Gunung Stong telah selesai ku daki..ngeh3x...






Subhanallah!!!! tu kalimah yg terdetik di hati... time mnikmati pemandangan yg cantik di waktu pagi ketika di kem Baha....Suasana dingin... dan biru.. rase sangat aman dan menusuk kalbu... angin yg dingin rase mcm menggigit - gigit kulit nih... aiseh... sempat time ni ngn tempat ni la sesuai nk bermadah berpuisi.. hehe...


Gunung2x bersebelahan terlindung diselaputi dek awan...
Setelah hampir sebulan planning utk program pendakian...wat paperwork... meeting2x sket... stdy tmpat gunung yg nk didaki..pastuh present kat dekan.. Alhamdulillah... akhirnya.. terlaksana jugak prgram nih....

GUNUNG STONG LEADERSHIP ECO- CHALLENGE tulah nme yg ku beri....


Program ni adalah bertujuan utk mengeratkan lg ukhuwah diantara barisan pemimpin pelajar di UMP.. Sje je biarkan sume peserta same2x rase susah senang dalam pendakian.... ade yg putus tali bag time pendakian.... ade grup yg masak nasik mentah...phew.. bkn laki yg masak...pempuan tu...huhu...ha... merase lah grup mereka... makan nasik mentah..ngeh3x... baru tau... bukan senang nak tanak nasik pakai mass steal..(mgkuk aluminium utk cmping)..


Program ini bermula dgn sesi taklimat...pada ari selasa..16 June... keesokan hari nye.... shopping beli barg utk naek gunung...mlm tu smua peserta bersiap utk pergi ke gunung Stong pkul 11 mlm...

Lepas 7 jam perjalanan... Dari UMP ke RnR KESEDAR .. Alhamdulillah.. syukur... sume selamat sampai ke destinasi....
Kitorang disambut oleh Guider En. Opie... dan kami bergerak utk memulakan pendakian .. ke Baha Camp Site...

Pendakian kitorg ke Camp site yg setinggi dalam lebih kurang 500m ke atas.. pendakian telah mengambil mase selama 2 jam setengah... letih ar rse... cm nak tercabot kaki... sbb ni la 1st time nk mndaki gunung nih...

Biler sampai je kat camp site... time tu jgk rse cam nak Landing... dgr  pulak air terjun menderu2x... apa lagi.. terus terjun kat dlm air tuh... sejuk giler beb!!!

     Time ni la nak maen gelongsor nih.....Thrill...rse cm nk tcabot jantong je..


  Penerjunan Sulong ku!!!!! aaaaaaargh!!!!!!!



Kitorg berehat semalaman kat Baha Camp...Esok pagi baru sambung pendakian hingga ke puncak gunung Stong....
 
    Pendakian ke puncak gunung stong bersambung.....



Selepas hampir 4 jam pendakian... akhirnya kami tiba di puncak Gunung Stong...Subhanallah... memg shantek!!! siap de byk pokok bonzai lg...
     Pengalaman menarik.. makan maggi panas2x ramai2x kt puncak G. Stong.. :D

Time nk balik pulak... kitorg gi masok 3 buah gua... Gua Gelap, Gua Keris, ngan Gua Pagar


Alhamdulillah.. lepas setle explore 3 buah gua... kitorg trun balik ke RnR Jelawang...dan kitorg selamat sampai di UMP pada waktu subuh...

Banyak pengalaman dan ilmu yg menarik dapat ditimba...dengan pendakian gunung... kita dpt muhasabah diri..dpt rase mcm mane keadaan dlm serba kekurangan...smua org same kat atas gunung tak kire depa dato' ke menteri ke.. sume same.. dan sume kne bkerjesame utk trus survive kat gunung....
So....which mountain that we want to climb after this??? Just wait and see.. X_X



5 comments:

afiff edogawa said...

wahh!!
ameer.. mcm best je..
ble nk ajak aku g sne??

criticalthinker89 said...

huhu... series???

matsyah said...

nak g jugok....

atique said...

ptus beg n nsi mentah adalah kedua2 peristiwa yg k.lg sndiri alami... wah sguh hebat cptaan tuhan..

Anonymous said...

boleh saya dapat tahu contact untuk mendaki gunung stong? jika boleh, sila email saya di amao1987@gmail.com.terima kasih.