Ape yg Boleh Sy Bantu?? ^_^ x

Nama:
Email Address:
Contact No.
Anda Berminat untuk: Turunkan berat badan
Naekkan berat badan
Perbaiki tahap kesihatan
Keje part time

This contact form was created by Freedback.

Thursday, October 21, 2010

Perhimpunan Perpaduan IPTA di Kundasang Sabah...

Salam semua... setelah sekian lame tak menulis.... hurm.... (mcm2x lah karenah dan masalahnye.. laptop rosak.... bizi dengan test itu dan ini..) akhrnye datang gk seru nk menulis kat blog nih... hehe...

26 - 30hb yg lepas... kali pertame diriku ini mnjejakkan kaki ke kepulauan borneo atau lbih spesifik... Di sabah la..


Sblm pergi ke kepulauan borneo nih.. ade rase teruje jgk la.. sbb ade sorg kawan sy nih... sibok dok promote kate sabah besh!!! huh betulkah??? benarkah??? sohih kah?? mgkin betol kot sbb die penah blaja kat situ...huhu...  tkpe... time tu tedetik di hati... " we'll see" ..   : p   ...

Satu program yg agk lame kurasakan... mcm2x klas dan lecturer aku tepakse korbankan... for my new journey nih... kuliah mechanical design, heat transfer, automatic control..measurement and instrument...dan tak lupe leadership class yg best telah jugak aku Korbankan...adoyai... kne Catch - up blik la nih...

Setelah sekian panjang bermukadimah... hhehe... (semangat sbb laptop baru pulih.. ^_^ selepas pmbedahan skrin)..we come to the real stoty.... jeng2x...

Seawal jam 9 pg lagi.... ku dan 3 rakan ku dah terpacak di Terminal kuantan utk menaiki belon kami yg pertame...


Journey utk ke Sabah ni tak ambik mase yg lme sgt... skojap je.... Dr Terminal kuantan >> Klia >> Kota Kinabalu..



Pemandangan drpd atas...sblm meninggalkan semenanjung...
Subhanallah.. memang cantik pemandangan kat atas nih.. 
Awan bentuk cm asap nuklear pulak... kaboom!!!

Transit kt KLIA jp sblm ke K.K..

Alhamdulillah selamat tiba di KK pd jam 6.30pm..

Setelah smpai di K.K rse cm pelik pulak... sbb dah gelap gelita... cm dh kul 8pm lak time tuh...
Lepas kami tiba di K.K kami di bawa oleh urusetia program utk mnymbung perjalanan ke Kundasang selama 2jm stgh....
Grrr.....sejuknye... da la pakai baju sekeping je... naseb baek bdn tak sekeping... sekepal je... Grrr... sejuk kat sini.. sume pserta pakai sweater kat sni...X pela...layan je...time ni nk challenge ketahanan anti-bodi ( mggunakan term medic sket...dgn izin... kih3x..)..
 Cube teke.. gmba ni tngkap dlm kul bape?? 5.50pg...
 Sempat berposing berbackground kan Gunung Kinabalu...

Sempat jugak belajar seni kebudayaan kat sini.. tarian Sumazau.. (sumayau nme famous nye..).. thanks to kak Amor.. bg tnjuk ajar... huhu..

Walaupun mule2x menari cm robot.. lame2x bleh la..lpas dapat tune..
thanks to kak amor again..

Selepas perbincangan utk mghasilkan resolusi berkenaan isu semasa. 

Resolusi diperhalusi dan dibentangkan di hadapan peserta sblm dibawa ke peringkat kementerian.



Travel2x jugak bah...tp bgaimana dengan input nya bah?? alamak... slang Sabahan dah melekat pulak dah...erm... nk wat pngumuman sikit  kat sini... utk input program nih.. akan sy kongsikan dlm post seterusnye... kire post kali ni lebih kpd perkongsian pengalaman travel ke tempat baru.. :)
Rasenye sekian dlu utk perkongsian perjalanan sy di Sabah... lepas ni mane pulak ye? Ke kawasan padang pasirkah?? jeng3x... :p
 





2 comments:

naim said...

sabah mmg best kan?
x bleh tipu
he^^

criticalthinker89 said...

Yup2x... stuju2x... xpe ... len kli gi lg k? Rindu sama itu SABAh ba... :)